Директор Центрального парку Дмитро Поздєєв роз’яснив ситуацію, яка відбувається з парком

03.05.2023 12:36   -
Директор Центрального парку роз’яснив ситуацію з кредитом

У системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активу ПАТ «Промінвестбанк», зокрема, права вимоги за кредитом, у забезпечення за яким передано атракціони у Центральному парку Харкова. Про це повідомляють Харьковские известия.

Ця новина викликала підвищену увагу суспільства, тож керівництво Центрального парку дало роз’яснення щодо ситуації.

Директор Центрального парку Дмитро Поздєєв нагадав, що для реконструкції парку в 2011 році колишнім міським головою був взятий кредит у «Промінвестбанку» – «дочки» російського «Внешэкономбанка». Під гарантію виплати кредиту колишня міська влада передала в майнову заставу понад 30 атракціонів та низку будівель.

У зв’язку з тим, що у банка російське походження, в лютому 2022 року було ухвалене рішення про початок процедури його ліквідації.

«Якщо банк неплатоспроможний, то в таких випадках усі кредитні портфелі банкрута виставляють на торги. Це сталося і з кредитом Центрального парку. Сьогодні на аукціон виставляється лише право вимагати повернення кредиту.
Якщо торги відбудуться, то ми отримаємо нового кредитора – фінансову установу або банк, якому і на далі будемо виплачувати кредит», – пояснив Дмитро Поздєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Харківському зоопарку дали коментар щодо справи з банкрутства

КП «Жилкомсервіс» продовжить надавати послуги харків’янам

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.