АРТпідвал Муніципальної галереї запрошує на виставку Терри Нейдорф, фіналістки OPEN CALL 2021

22.12.2023 13:42   -
АРТпідвал Муніципалки запрошує на виставку Терри Нейдорф

АРТпідвал продовжує програму OPEN CALL 2021 року. Третьою серед виставок фіналістів стане проєкт “СТРАВА ДЛЯ ВОРОГА” Терри Нейдорф. Про це повiдомляє Iнфосiтi.

Виставка триватиме з 23 грудня по 20 січня.

“Ми добре знаємо нашого ворога. Його не цікавить українська культура, історія, досягнення, розум та таланти наших людей, він все це нищить. Єдине, що цікавить супротивника – українська земля. Чому б не дати йому те, чого він хоче, але на наших умовах, на умовах господарів?


Назва проєкту можливо збиває з пантелику, оскільки звучить пещено, проте він про боротьбу вільних духом людей, котрі нагодують кожного бажаючого. Ми не вшановуємо ворога своєю гостинністю, ми нею мстимося. Страви натхненні українською кухнею, проте виконані з природних матеріалів, таких як земля, пісок, каміння, деревина, неїстівні рослини тощо. Загальну концепцію, яка виражається у фотографіях страв та тексах рецептів до них, було прилаштовано під місто-герой Харків. Представлені страви-інсталяції були створені після взаємодії з корінною мешканкою міста, завдяки спілкуванню з якою було визначено особливості харківського середовища, намічено можливі інгредієнти краю та окреслено його характерні страви.


Проєкт дає можливі варіанти того, як можна нагодувати ворога бажаним та в рамках даної виставки є мистецькою відповіддю Харкова на російську агресію”, – з концепції авторки.


Координаторка виставки: Дарія Герасімова.

Довідка. Терра Нейдорф навчалася в Харківській Державній Академії Дизайну та Мистецтв, наразі навчається у Львівській Національній Академії Мистецтв. Основними напрямками її діяльності є енвайронмент, лендарт, перформанс, фотографія, інсталяція, відео, текст.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.