У НБУ пояснили ціль запланованої моніторингової програми МВФ для України

12.11.2022 17:30   -
Новини України: у НБУ пояснили ціль запланованої моніторингової програми

Підсумком роботи місії МВФ, яка розпочала роботу 11 листопада, повинна стати моніторингова програма для України. Вона стане основою для повноцінної програми з МВФ вже у наступному році. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на прес-службу НБУ.

Очікуємо на плідну роботу з напрацювання параметрів моніторингової програми із залученням Ради МВФ, яка консолідує заходи макрофінансової політики української влади та стане основною для отримання фінансової допомоги від міжнародних партнерів у 2023 році, – сказав голова НБУ Андрій Пишний.

За його словами, з боку МВФ є розуміння того, наскільки критичним для України сьогодні є фактор часу.

Читайте також: українцям за кордоном спростять відновлення документів.

Тому вже за результатами цієї місії розраховуємо на досягнення угоди на рівні персоналу на основі Меморандуму про економічну та фінансову політику, що сприятиме обговоренню Радою МВФ моніторингової програми в грудні, – зазначив він.

У НБУ також додали, що виконання умов моніторингової програми допоможе Україні розпочати перехід до програми фінансування від МВФ та має посприяти залученню донорської підтримки від інших міжнародних партнерів.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про обстріли українських регіонів, нова допомога від партнерів та відновлення енергосистеми Херсона – головне за ніч.