Обстріли українських регіонів, нова допомога від партнерів та відновлення енергосистеми Херсона – головне за ніч

12.11.2022 11:12   -

Вночі знову атакували Нікопольський район Дніпропетровщини. «Градами» та важкою артилерією били по трьом громадам регіону. За інформацією голови ОВА, є руйнування житлових будинків. Попередньо, люди не постраждали.

Німеччина виділяє мільярд євро на кіберзахист України й документування воєнних злочинів. Про це пише Reuters. Гроші спрямують на захист української держави від російських кібератак і на збір доказів воєнних злочинів.

США мають намір придбати 100 тисяч артилерійських боєприпасів у південнокорейських виробників зброї, щоб потім надати їх Україні. Про це повідомляє CNN, з посиланням на офіційного представника Міністерства оборони США.

У ДТЕК заявили, що рф повністю знищила всю енергосистему Херсону. Її мають намір відновити найближчим часом. Фахівці прогнозують, що для стабілізації може знадобитися місяць.

Планові відключення електроенергії. Як повідомляють у НЕК «Укренерго», обмеження будуть у Києві, а також у Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. В інших регіонах України відключення не прогнозуються.