Усі посуги під одним дахом: Регіональний центр анонсував нові сервіси

05.09.2019 10:30   -
Автор:
Про це 4 вересня повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська.
За її словами, Регіональний центр – це місце, де у єдиному просторі за принципом організаційної єдності, прозорості та відкритості надаються 400 видів публічних послуг. Половину всіх звернень становлять адміністративні послуги, 30% – соціальні і 20% – пенсійні. У центрі можна оформити паспорт громадянина України, закордонний паспорт, зареєструвати нерухомість і отримати різні консультації.
Директор департаменту зазначила, що для підприємців у центрі ввели пакет послуг «Швидкий старт», що передбачає консультації з вибору діяльності, реєстрацію бізнесу, взаємодію з фіскальними органами, оформлення документів дозвільного характеру, електронного цифрового підпису.
Щодня Регіональний центр відвідують близько 3 тис. чоловік. Всього у центрі взаємодіють 84 органи, а нещодавно адміністратори почали надавати послуги вдома. Для цього вони отримали мобільні кейси з необхідним обладнанням.
Вікторія Китайгородська зазначила, що також у центрі планують ввести нові послуги.
«Нещодавно Харківський міський голова Геннадій Кернес підписав угоду з Регіональним сервісним центром МВС України про надання адміністративних послуг міністерства у Регіональному центрі. Йдеться про видачу, обмін посвідчень водія, реєстрацію і перереєстрацію транспортних засобів», – зазначила Вікторія Китайгородська.