Харків продовжує співпрацю з провідними компаніями в сфері «Розумного міста». ФОТО

19.09.2019 09:50   -
Автор:
В ході зустрічі комерційний директор компанії «MasterCard» по Україні і Молдові Валерій Новіков озвучив ряд інноваційних проєктів, які можна було реалізувати в різних напрямках життя Харкова в рамках концепції «Розумного міста». Серед них – нововведення в сфері транзакцій, зокрема, можливість оплачувати послуги і покупки за допомогою зображення обличчя. Також пропонується освітній проєкт – встановлення у вишах і школах цифрової системи контролю за допомогою турнікетів, електронних щоденників або платіжних карт.
«Це може дати місту повну інформацію з відвідуваності учнями шкіл, про те, що вони замовляли на обід тощо. Крім іншого, це можливість інформувати батьків про вхід і вихід дитини зі школи та тощо. Тобто ми говоримо не тільки про транзакції, а й про інновації, які можна побудувати на базі банківських платіжних карт і рішень, які є у нашої компанії», – розповів Валерій Новіков.
У свою чергу перший віце-мер Ігор Терехов висловив зацікавленість в оснащенні шкіл системами контролю. Він зазначив, що в першу чергу це рішення буде корисно батькам школярів.
«Подібні програми дозволять забезпечити батькам дистанційний контроль за своїми дітьми, а як наслідок – спокій за них. Вони зможуть відстежувати, де знаходиться дитина, її вхід і вихід зі школи, що вона купує, чим займається, її домашнє завдання і які оцінки вона отримала в школі», – зазначив Ігор Терехов.
Він додав, що інші пропозиції компанії також розглянуть більш детально, після чого буде прийматися рішення – чи потрібні вони місту.
«Ми повинні проаналізувати їх економічний ефект і комфорт цих рішень для харків'ян. Однозначно можу сказати, що Харків поступово просувається в напрямку «розумного міста», і після втілення в місті цієї стратегії харків'яни відчують, як це зручно», – підкреслив Ігор Терехов.