Геннадій Кернес привітав харківських вчителів. ФОТО

04.10.2019 17:50   -
Автор:
Свято було організоване для п'яти тисяч працівників сфери освіти – вчителів, викладачів, вихователів, ветеранів галузі. Міський голова Геннадій Кернес подякував педагогам за відмінну підготовку учнів, високі результати на олімпіадах і конкурсах.
«Я часто кажу, що освіта – один з китів, на якому стоїть наше місто. Ви – велика академічна харківська родина. Думаю, що вам завжди приємно отримувати оцінки за свою працю, коли учні виграють олімпіади та конкурси. Бажаю вам заслуженої поваги, гарної атмосфери в колективах, колегіальної солідарності, щоб реформи, які відбуваються в освіті, втілили в життя ваші надії і мрії. Щоб суспільство не забувало про вчителів, розуміло, як вони потрібні. Щоб наші керівники завжди пам'ятали, що ваша праця повинна бути високо оплаченою», – зазначив Геннадій Кернес.
За вагомий внесок у розвиток освіти науково-педагогічні колективи п'яти вишів були нагороджені Подяками міського голови. Геннадій Кернес вручив нагороди ректорам Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Харківського національного економічного університету імені С. Кузнеця, Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди.
Також Подяки вручили колективу Харківського вищого професійного училища швейного виробництва та побуту, які завоювали золоту медаль на міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти», і колективу Регіонального центру професійної освіти інноваційних технологій будівництва та промисловості.
Крім того, за хороші результати ЗНО, впровадження нових технологій і перемоги на різних конкурсах Подяки міського голови вручили колективам гімназій №6, 46, 116 і 169, спеціалізованої школи №162, приватного науково-виховного комплексу «Вересень», ДЮСШ №13, дитячих садків №119, 150, 323 та 440.
«Я хочу побажати вам здоров'я, миру, спокою, щоб ваші сім'ї і діти були щасливі. Благополуччя, і нехай береже вас Бог», – побажав вчителям міський голова.
Після церемонії нагородження в Палаці спорту виступив український співак Олег Винник.
Довідка. Завдяки харківським школярам, ​​Харківський регіон восьмий рік поспіль посідає перше місце у всеукраїнському рейтингу за результатами всіх видів інтелектуальних змагань. На всеукраїнському етапі олімпіад харківські школярі посіли 87 перших і призових місць, на міжнародних олімпіадах і конкурсах з фізики, математики, геометрії та інформатики – 16 призових місць. За підготовку переможців міжнародних і всеукраїнських інтелектуальних змагань 113 вчителів міста отримують надбавку до заробітної плати. Крім того, з ініціативи міського голови Геннадія Кернеса переможці конкурсу «Учитель року» отримують щомісячну грошову винагороду у розмірі 5 тис. грн, лауреати конкурсу – по 1 тис. грн.