У неділю у Схід OPERA відбудеться перший перформанс Бієнале молодого мистецтва

13.09.2019 14:15   -
Автор:
Ідея перформансу «Циклічність» з’явилася у художниці під час стипендійної програми Gaude Polonia 2013 року. У перформансі Ярина прагнула виразити ще неоформлене відчуття дискомфорту, що вже до початку Революції Гідності немовби «висіло в повітрі». Перформанс був і результатом дослідження простору – округлого архітектурного середовища познанської галереї Rotunda. Він позначає ланку переходу від простору як середовища, зовнішнього стосовно людини, – до середовища, у яке людина занурена, з яким взаємодіє, на яке впливає й під впливом якого неминуче перебуває.
Цього ж дня о 18:00 організатори Бієнале молодого мистецтва запрошують всіх до “ЄрміловЦентру” на відкриття мультимедійного проекту з паралельної програми Бієнале – PLANTPORTATION словенської художньої групи BridA/Том Кершеван, Сенді Манго, Юрій Павліца.
Інсталяція складається з проекції на стіну, поряд із місцевими рослинами і створює відчуття дзеркала або свого роду розширену перспективу простору, відображаючи його віртуально. Зображення змінюється, реагуючи на присутність глядача і створює ту саму можливість “ідентифікації” з рослинами. Концепція проекту полягає у створенні “між-простору”, де люди можуть тимчасово присвоїти собі ідентичність рослини.