Значна увага в стратегії розвитку Харкова – університетське місто – Ігор Терехов

16.02.2024 19:15   -

Про нагальну ситуацію та розвиток міста у багатьох його сферах. Харківський міський голова Ігор Терехов провів зум спілкування з представниками WNISEF в Україні та Української академії лідерства. Градоначальник зазначив, що попри посилення обстрілів Харкова життя в ньому не зупиняється, бо тут живуть та працюють незламні люди. І місту як ніколи потрібна допомога міжнародних партнерів.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Перш за все ми кажемо про відновлення бізнесу у місті Харкові, про навчання в наших ВИШах, в інших навчальних закладах – в школах. Крім цього для нас дуже важливо відновлення технічної освіти – це дуже важливо. І крім цього, що стосується інтеграції внутрішньо переміщених осіб, ВПО так званих, їх перекваліфікація, бо дуже багато людей, які сьогодні переїхали к нам з Донецької, Луганської, Запоріжської, Херсонської області, вони не мають певних знань і не мають певних навичок в роботі. І тому у них немає роботи. Але хочу, щоб ми попрацювали перш за все над відновленням бізнесу. Дуже багато людей, бізнесменів, з початком війни вимушені були переїхати, а потім вони повернулися і зараз повертаються. І їм зараз необхідна підтримка. Ну, освітній процес, як я вам вже сказав. Сьогодні створюємо стратегію розвитку Харкова – це важливий документ, що буде фундаментом, основою всього, що ми вже робимо і що ми будемо робити. І значна там увага приділена місту Харкову, як університетському місту і для нас це теж є дуже важливим.

В свою чергу представники Української академії лідерства зазначили, що хочуть повернутися до Харкова та відновити свою роботу. А для безпеки хочуть облаштувати укриття. Загалом на зустрічі були прийняті певні домовленості, щодо подальшої співпраці.

ЯРОСЛАВА ДЖОНСОН ПРЕЗИДЕНТ І ГОЛОВНИЙ ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР “WNISEF”
Ми очевидно розуміємо вартість Харкова і важливість Харкова для України. Дуже найбільше місто і Харків багато постраждав. І ми хочемо Харкову у якийсь спосіб допомогти і якщо будуть відповідні проекти, то ми можемо їх підтримати.

ОСТАННІ НОВИНИ