Зміни для ВПО: в Україні хочуть спростити надання послуг для переселенців (відео)

09.09.2022 13:45   -

З’ясувати причину затримки нарахування держдопомоги, змінити неактуальне місце проживання та виправити некоректні дані в довідці ВПО. Все це можна буде зробити завдяки системі, що впровадить уряд. Нововведення перебачає, що людина, котра переїхала до іншого міста, отримуватиме необхідні соціальні послуги за фактичним місцем проживання, навіть якщо статус ВПО вона отримала у іншому населеному пункті.

Вимушені переселенці зможуть отримувати соціальні послуги за місцем фактичного перебування. 1 жовтня в Україні має запрацювати Єдина інформаційна система соцсфери. Завдяки цій платформі регіональні органи соцзахисту надаватимуть необхідні послуги незалежно від того, яка адреса вказана у людини в документах. 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Наприклад, коли людина переїхала з міста Харків, отримала довідку ВПО у Львові, а потім перемістилася у Тернопіль, то всі питання вона зможе вирішити у фактичному місці перебування. В умовах повномасштабної війни ми маємо максимально убезпечити наших людей і спростити для них надання послуг.

Тож внутрішні переселенці у будь-якому регіональному управлінні соціального захисту зможуть отримувати кілька послуг.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
швидко змінити у довідці ВПО неактуальне місце проживання;
виправити помилкові чи некоректні дані у заяві на отримання довідки ВПО;
з’ясувати й усунути причину затримки допомоги на проживання.

Єдина інформаційна система соціальної сфери нині проходить тестовий режим в Житомирській, Рівненській та Вінницькій областях. Крім того, зараз триває ще й підключення співробітників управління соцзахисту з інших регіонів для впровадження цієї платформи по всій країні.