Загиблі у Херсоні, атака росіян на лівому березі Дніпра, глава Пентагону у Києві – головне на ранок 20 листопада

20.11.2023 11:37   -

Зранку російські окупанти обстріляли з артилерії Херсон. За даними облпрокуратури, двоє людей загинуло. Ще одна поранена. Пошкоджено автомобілі та житловий будинок.

Атакували також Харківську, Донецьку,  Миколаївську та Запорізьку області. Є загиблі, поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

За добу рятувальники 28 разів виїжджали для ліквідації наслідків повалених дерев у чотирьох областях України: Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській та Херсонській. За даними ДСНС України, на ранок 20 листопада внаслідок погіршення погодних умов знеструмлено 83 населених пункти у трьох областях: Запорізькій, Миколаївській та Одеській. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Росіяни через проблеми на лівому березі Херсонщини вимушені перекидати підрозділи з інших напрямків. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.  Значні втрати окупаційних військ зумовлені тим, що загарбники намагаються вибити українських воїнів із займаних позицій, із цих плацдармів. На інших напрямках ЗСУ також стримують ворога.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Глава Пентагону Ллойд Остін у Києві. Чиновник повідомив, приїхав, щоб передати важливе повідомлення – Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в їхній боротьбі за свободу проти агресії росії. Про це він написав і на своїй сторінці у соцмережах.

Президент Володимир Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ. Звільнив Тетяну Остащенко і призначив замість неї генерал-майора медслужби Анатолія Казмірчука. Рішення Президент ухвалив за поданням міністра оборони Рустема Умєрова. За словами урядовця, «причини такого кроку очевидні». Завданнями нового командувача Медсил називають цифровізацію, постачання якісних засобів, навчання з такмеду за стандартами НАТО, постійну ротацію медиків.

ОСТАННІ НОВИНИ