Загрязнение воздуха: ГСЧС назвала причины

25.10.2019 14:04   -
Автор:
В ДСНС відреагували на стан повітря по всій території України. Надзвичайники назвали кілька факторів, що впливають на забруднення – це слабкий вітер, підвищення температури, густі тумани і антициклон. Разом з тим, наголошують в установі, значного зростання рівнів забруднення повітря не спостерігається. Незначні перевищення гранично допустимих концентрацій мають місце лише в Дніпрі, Одесі, Кривому Розі, Львові та Кам'янському. Харкова серед цих міст не відмічають. 
 
Концентрацій оксиду вуглецю, фенолу, формальдегіду, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу, які могли б бути віднесені до високих, мережа спостережень гідрометеорологічних організацій ДСНС України не відмічає.
 
У ДСНС також повідомляють, що з метою посилення моніторингу атмосферного повітря в столиці 16 постів метеоспостережень центральної геофізичної обсерваторії переведені на посилений режим роботи.
 
Станом на 25 жовтня значних перевищень рівнів забруднення атмосферного повітря не зафіксовано. Таким чином, синоптична ситуація не відрізняється від аналогічних погодних умов у попередні роки, тому в Україні немає суттєвих підстав для стурбованості щодо стану повітря.
 
За прогнозами Українського Гідрометцентру у період з 28 по 29 жовтня в Україні очікується покращення синоптичної ситуації.