У центрі Харкова вдень знов стріляли. Є загиблий. ФОТО. ОНОВЛЕНО

25.10.2019 14:10   -
Автор:
Інформація про те, що по вул. Клочківській у Харкові чутно звуки пострілів, надійшла до поліції о 12:05.
На місце події терміново вирушили наряди патрульних, слідчо-оперативна група, експерти та кінологи.
За первинною інформацією, двоє невідомих осіб здійснили постріли зі зброї у двох чоловіків. Один з них помер по дорозі у лікарню – він отримав вогнепальні поранення в груди. Йому було близько 30 років, повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта.
Іншому потерпілому медики надають необхідну допомогу. Як повідомив начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, біля лікарняної палати потерпілого встановлено цілодобову охорону з числа працівників батальйону поліції особливого призначення.
Особи потерпілих наразі встановлюються.
Автомобіль, на якому зникли зловмисники, знайдений неподалік від місця скоєння злочину. Він підпалений.
Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група та експерти. Проводиться огляд, опитуються свідки, збираються речові докази.
Організовано комплекс відповідних заходів для розшуку осіб, причетних до даної події.
Вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Також відомо, що у поліції вже встановили особу чоловіка, який вчинив у місті стрілянину та під час переслідування патрульними підірвав себе гранатою в районі Південного залізничного вокзалу. Ним виявився житель міста Горлівка Донецької області, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.
Відомості про вказану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч.2 ст.15 ч.2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
Триває досудове розслідування. Усі обставини злочину встановлюються.
Згідно інформації NewsRoom, стріляли в Георгія І., більш відомого у світі криміналу як Жора. Це не перший замах на його життя. У 2016 році його вже намагалися вбити двоє донеччан.