За 3 – 4 года в области планируют восстановить медицинскую инфраструктуру

16.07.2018 13:19   -
Автор:
Губернатор Харківщини зустрілася з головними лікарями медзакладів регіону. Основними темами робочої наради стали реалізація медичної реформи та подальший розвиток сфери охорони здоров'я. Юлія Світлична наголосила, що в області приділяють особливу увагу розвитку медицини. Велике значення має проведення ремонтних робіт і створення гарних умов як для пацієнтів, так і для медичного персоналу.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
В двадцати медицинских учреждениях области, начаты ремонты, где-то – частичные, где-то – комплексные. И каждое из них получит медоборудование. Мы особое внимание уделяем развитию сельской медицины. В Харьковской области построим самый современный онкоцентр. Имеет на это возможности за счет бюджетной децентрализации и за счет оптимизации областных ресурсов. Привлекаем все возможные ресурсы: областные государственные, а также международную техническую помощь. Для того чтобы укреплять медицинскую сферу программу по развитию медицинского комплекса будем продолжать на среднесрочную перспективу. В планах за 3-4 года полностью отремонтировать всю медицинскую сферу и переоснастить новым современным оборудованием.
 
Та вже зараз помітні позитивні зміни у медзакладах області і про це зазначають головні лікарі лікарень. Зокрема поліпшилася матеріально – технічна база у Нововодолазькій центральній районній лікарні. Істотно зміни відбулися і у Балаклійській районній лікарні. Установу не тільки повністю відбудували після тогорічних подій на 65-му військовому арсеналі, але й ґрунтовно оновили.
 
Марина Руденко головний лікар Балаклійської ЦКРБ 
 
Завдяки політиці децентралізації Президента України, регіональна та місцева влада сьогодні має можливість залучати додаткові кошти на розвиток медицини. Щиро дякуємо вам, шановна Юлія Олександрівна за турботу та підтримку медичної галузі та кожного з нас. Вашу особисту підтримку ми відчували в нелегкі дні минулорічних березневих подій. Та відчуваємо її і сьогодні. 
 
Зокрема, зазначила головний лікар Балаклійської районної лікарні, тепер є можливість не тільки відремонтувати зруйноване, а й будувати нове, закуповувати сучасне медичне обладнання. Голова облдержадміністрації Юлія Світлична наголосила, що важливо як реалізується медична реформа, адже вона має бути не лише помітна, а і зрозуміла людям.