“Їм не вдасться залякати людей”, – Ігор Терехов про постійні обстріли Харкова рашистами (відео)

19.02.2024 13:45   -

Два роки постійних обстрілів, постійних викликів та постійної небезпеки. Це умови життя прифронтового Харкова. Наразі, каже міський голова іноземним журналістам, будні мегаполіса хоч трохи змінилися, але місто, всупереч всьому, працює і планує майбутнє. І це головне досягнення цих двох важких років повномасштабної війни.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Практично 2 роки, коли йде війна. І це повномасштабна війна. На жаль, дуже багато людей загинуло і серед цивільного населення серед мешканців міста Харкова. Дуже багато руйнацій. Я маю на увазі це житлові будівлі, це критична інфраструктура. На жаль, так сталося, що йде війна і дуже багато людей вимушені були виїхати з міста. І хтось повернувся уже зараз, хтось мріє щодо повернення. Але хочу сказати головний підсумок що ми витримали, ми витримали все це навантаження, – ми вистояли і Харків є містом героєм – незламним містом.

На думку мера, все те, до чого вдається росія, скеровуючи смертносні ракети на мирне населення, – всього лишень намагання залякати, посіявши страх.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я ж не можу сказати, яка стратегія у руських, бо це мені невідомо. Але що стосується ось цих хаотичних обстрілів цивільної інфраструктури міста, цивільних об’єктів, коли, на жаль, гибнуть люди, коли вони заживо горять у вогні, то хочу сказати, то це така певна стратегія залякати населення, залякати людей. Але їм точно це не вдасться. І місто Харків вистояв і буде українським містом і я впевнений в цьому.

Всупереч всьому тому, що відбувається, Харків не лишень загоює рани після рашистських атак, відбудовує понівечені житлові будинки, а й паралельно втілює в життя сміливі проекти. Це все для того, наголосив ЗМІ мер міста, щоб діти Харкова навіть у війну могли навчатися.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Нам потрібно створити умови для того, щоби діти мали можливість вчитися. А вчитися не тільки онлайн, а й офлайн. Для нас це дуже важливо і таким прикладом, перш за все, є метрошкола, яку ми збудували на п’яти станціях метрополітену, і  вона дуже успішно працює. Крім цього, ми будуємо справжню підземну школу. І це тільки перший проект такої школи. Але у всіх 9 районах міста Харкова ми будемо планувати теж будівництво таких шкіл.

Але, все ж таки, топове питання, що потребує вирішення, наголошує мер закордонним медійникам – закриття неба над Харковом. Лише за наявності сучасних систем протиповітняної оборони, місто зможе відносно спокійно спати, працювати і відбудовуватись.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Основний виклик і пріоритет на сьогодення є закриття неба над містом Харковом. Для нас дуже потрібно сьогодні сучасні системи ППО, для нас дуже важливо, щоб були системи, які збивають шахеди. Це все безпека людей. І я дуже хочу, щоб у нас якнайшвидше з’явилися всі ці сучасні системи для того, щоб люди почували себе у безпечних умовах. 

ОСТАННІ НОВИНИ