«Вільні. Незламні. Непереможні». До Харкова привезли поштову марку, присвячену Дню незалежності України

25.08.2022 19:43   -
Поштовий блок «Вільні. Незламні. Непереможні». Фото: Харьковские известия

У Харкові – погашення унікальної поштової марки, що створили до Дня незалежності України. Автор унікального неперфорованого поштового блоку «Вільні. Незламні. Непереможні» – художник із Краматорська Антон Крупін. У 2014, після окупації міста, чоловік став вимушеним переселенцем. Створити образ українського народу та передати його незламність митцю вдалося у шести різних сюжетах.

ТЕТЯНА ФОМЕНКО КЕРІВНИЦЯ МАГАЗИНУ «ФІЛАТЕЛІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ДИРЕКЦІЇ «УКРПОШТА»
У чорно-білих кольорах із кольоровим якимось акцентом. Сюжети всі відомі – Маріупольський драмтеатр, навколо якого написано «Діти», мати, яка ховається в метро, коляска, речі на вокзалі.

Це вже п’ятий поштовий блок, присвячений відчайдушній боротьбі українців проти російського агресора. І на думку мера Харкова Ігоря Терехова, такі заходи вкрай важливі для підняття бойового духу всіх, хто чинить опір окупантам.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Спасибо «Укрпочте». Действительно, вы неоценимое дело делаете для всего украинского народа, для харьковчан, для города Харькова. Такие события – они воодушевляют. Воодушевляют наших военных, воодушевляют ЗСУ, тероборону и всех харьковчан. Слава Украине! Україна переможе, Харків переможе!

Загальний тираж марки – мільйон екземплярів. У Харкові та області їх, а також – спеціальні конверти можна придбати в будь-якому відділенні «Укрпошти». Наступну марку планують присвятити чотирилапому саперу – псу Патрону.