Військових спеціалістів будуть готувати за новою системою

27.03.2013 19:34   -
Автор:

У зв'язку з реформами військової вищої освіти в Україні минулоріч в Харківському національному університеті "ХПІ" постало питання про закриття в ньому військового факультету та відповідної кафедри. До закладу з міноборони надійшла директива -  і курсанти -першокурсники за двома військовими спеціальностями були переведені на навчання до Академії сухопутних військ у Льовові. Та в "ХПІ" з цим не погодились, каже ректор закладу Леонід Товажнянський.

Леонід Товажнянський ректор НТУ "ХПІ"

-Мне ничего не оставалось делать, как обратиться к нашей харьковской группе "За Харьков, за Слобожанщину!", которую возглавляет Писаренко Валерий Владимирович. Иконечно написали ему письмо, обратились за помощью и реакция минобороны была однозначной и молниеносной.

В міноборони не лише вирішили зберегти в "ХПІ"  військовий факультет, а подбали і про подальший його розвиток військової освіти. Так вже з наступного навчального року за спеціальностями "Озброєння та військова техніка" і "Озброєння та засоби військ радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки" студенти навчатимуться за новою схемою.

Леонід Товажнянський ректор НТУ "ХПІ"

-Мы договорились, что мы оставляем факультет в университете, переходим на подготовку 4 плюс 1, более того будем открывать в нашем университете новую подготовку по электромагнитной безопасности в связи с тем, что у нас есть кафедра высоких напряжений. И что мы откроем вот такую новую специальность и будем ее готовить для электромагнитной безопасности Збройных сил Украины.

Також, каже Леонід Товажнянський, цього року буде збільшено набір студентів за програмою підготовки офіцерів запасу ще на триста місць. На сьогодні ж ліцензійний обсяг за цим фахом становить півтори тисячі студентів.

Олександра Суфіянова