На Харківщині проведено Всеукраїнську учнівську олімпіаду з фізкультури

27.03.2013 18:34   -
Автор:

Олімпіада з фізкультури та спорту проходила у два тури. В першому – учні показували теоретичні знання та відповідали на тестові запитання. В другому турі  хлопці та дівчата змагалися в різних видах спорту.

Любов Покроєва заступник голови оргкомітету Першої всеукраїнської олімпіади з фізкультури та спорту

-Кожна команда складалася з двох: хлопчик і дівчинка, учні одинадцятого класу, які перемогли у себе в регіоні в третьому обласному етапі. Їм пропонувалося сім видів спорту. Хлопці – футбол, дівчата – волейбол, баскетбол для всіх, гандбол, легка атлетика, гімнастика і туризм

І ось настала хвилююча мить – оголошують переможців всеукраїнської олімпіади. Ними стали двадцять сім учасників з різних областей України. Сьогодні вони отримують грамоти. Учень Дергачівської загальноосвітньої школи Ігор Островерг серед нагороджених. Хлопець посів перше місце в змаганнях з легкої атлетики.

Ігор Островерг учень Дергачівської загальноосвітньої школи

-Это очень хорошо и почетно наверное занять первое место на первой всеукраинской олимпиаде, я доволен. Я на эмоциях, чуть позже наверное осознаю, как это круто.

Не менше вражень від олімпіади і в одинадцятикласниці з Чугуєва. В неї четверте місце – з баскетболу.

Анастасія Яковлєва учениця Чугуївської школи №8

-Я не ожидала, что будут такие результаты хорошие, так как началось все с городских соревнований, потом обласных и всеукраинских, в общем-то все происходило хорошо и замечательно. Мы познакомились со многими ребятами. подружились очень сильно, так что это тоже какой-то плюс.

Закриття четвертого етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізкультури та спорту завершили урочистим концертом.

Олександра Суфіянова