Вчені довели небезпеку безсимптомних носіїв COVID-19

30.07.2020 12:45   -
Автор:
Вчені довели небезпеку безсимптомних носіїв COVID-19. На думку науковців, така прихована передача вірусу може призвести до того, що епідемія COVID-19 затягнеться надовго, спалахи виникатимуть стихійно в різних куточках землі. Вчені провели експеримент: порівняли вірусне навантаження у пацієнтів з ознаками коронавірусу і тих інфікованих, у яких хвороба триває без симптомів.
 
Міністерство охорони здоров`я України
 
Участь у дослідженнях взяли понад 30 тис. осіб. З’ясувалося, що вірусне навантаження в обох групах пацієнтів з COVID-19 розподіляється приблизно однаково. В організмах пацієнтів міститься майже однакова кількість частинок вірусу.
 
Таким чином учені переконалися, що обидва типи носіїв коронавірусу є загрозою для оточуючих. Медики звертають увагу, що за умови позитивного тесту на коронавірус і відсутності симптомів необхідно зробити томографію й оцінити стан легенів. Ще однією прихованою ознакою зараження може стати зниження функції нирок. У цьому разі треба здати аналіз крові на клубочкову фільтрацію. Медики підкреслюють, що людина може бути носієм коронавірусної інфекції і мати гарне самопочуття.
 
Міністерство охорони здоров`я України
 
У "безсимптомних" носіїв вірусу величезна кількість патогенів на слизових оболонках. Вони легко заражають інших, самі того не підозрюючи. Навіть у хворих у реанімації концентрація вірусу в організмі буває нижчою.Отже реальна кількість людей з коронавірусом може бути набагато більшою, ніж інформація офіційної статистики, стверджують медики. І доцільність карантинних заходів очевидна: вони здатні утримувати незадокументовані випадки спалаху хвороби.