В Украине в следующем году обещают восстановить 4 тысячи км дорог

12.11.2019 16:38   -
Автор:
"To do list" – "список справ", а точніше змін, які планується впровадити у сфері транспорту, міністр інфраструктури Владислав Криклій презентував у Харкові. Детельно розповів усі амбітні плани міністерства на рік поточний, наступний і далі ще на 5 років. В пріоритеті, каже, буде зокрема відновлення доріг. Велике будівництво мають намір розпочати з березня 2020 року по всій країні, з тим, щоби забезпечити українців сучасним і комфортним транспортом, швидким і зручними шляхами, яких обіцяють тільки в наступному році з"явиться 4 тисячі кілометрів державного і місцевого значення. Коштів на це буде виділено на 40% більше ніж цьогоріч.  
 
Владислав Криклій міністр інфраструктури України
 
73,7 мільярди гривень, за рахунок яких будуть фінансуватися ці 4 тисячі доріг, плюс гроші міжнародних фінансових організацій, які ми будемо залучати. Але звісно цього недостатньо. Ми хочемо, щоби і місцеві органи влади залучалися до процесу співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. Вони наші перші партнери, наші перші союзники, які готові в це вкладати, це фінансувати.
 
Ще одна важлива складова, зазначив міністр, це безпека на дорогах. Каже наразі час не говорити про це, а діяти. Тому ставить задачу – знизити аварійність на автошляхах на 30%. І вже складено плани як того досягнути. 
 
Владислав Криклій міністр інфраструктури України
 
Саме для цього у нас передбачено в окремому дорожньому фонді 5% на фінансування безпеки дорожнього руху на наступний рік, це 3,2 мільярди гривень. Це буде спеціалізований транспорт для рятувальних служб, світлофорні об'єкти, пішохідні переходи та освітлення, 1,5 тисячі різних елементів, спеціальні елементи для зниження швидкості.
 
Завданням є ще й щодо створення умов збереження існуючої інфраструктури, а саме захист від руйнування доріг перевантаженими фурами. Тож в планах запровадження сучасних систем контролю – автоматичне зважування великогабаритних автівок у русі. Цьогоріч вже працюють 6 таких комплексів, в 2020-му, обіцяють їх буде 20, за декілька років – 150.