В Украине создадут миллион рабочих мест

01.10.2019 11:45   -
Автор:
В Україні планують створити мільйон нових робочих місць. Про це йдеться в Програмі діяльності уряду на п'ять років. Одним із завдань Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України є те, щоб українці мали легальну роботу та витрачали менше часу на працевлаштування. У Кабміні визначили кілька критеріїв виконання цього завдання: – скорочення середнього терміну пошуку нової легальної роботи з 3,6 до 2 місяців;зниження рівня безробіття з 9,6% до 5% і підвищення зайнятості працездатного населення з 66% до 70%.
 
Кабінет міністрів України
 
Для створення робочих місць ми будемо розвивати малий і середній бізнес шляхом надання дешевих кредитів.  Ми спростимо реєстрацію особистих фермерських господарств як суб'єктів господарювання та отримання необхідної дозвільної документації для введення в обіг сільськогосподарської продукції. 
 
В Уряді запевняють: щоб досягти цих цілей потрібно змінити трудове законодавство. 
 
Кабінет міністрів України
 
Через створення рівних правил гри і надання стимулів для бізнесу, який створює офіційні робочі місця, ми створимо умови, за яких роботодавцям і працівникам буде більш вигідно працювати за законами, ніж ховатися "в тіні". Спрощення трудового законодавства в сфері найму сезонних працівників і понаднормової роботи сприятиме легалізації найму працівників, пов'язаних з сезонними ненормованими роботами.
 
Служба зайнятості за новою програмою працюватиме за принципами аутсорсу: до пошуку роботи залучатимуть приватні кадрові агенції.  У Кабміні впевнені, що охоплення безробітних програмами працевлаштування збільшиться з 19% до 90% в 2024 році.