В Проходах военнослужащий убил сослуживца и сбежал

19.09.2016 17:54   -
Автор:
Вбивство військовослужбовця сталось вночі в Проходах. Воєнні, розповідають в регіональному прес-центрі Міноборони, сиділи біля вогнища. Між ними зав'язалась сварка, а далі й стрілянина один в одного. 
 
Дмитро Горбунов начальник Східного регіонального прес-центру Міноборони України 
 
Один із військовослужбовців, призваний по мобілізіції шостої хвилі, використав штабну зброю, а саме автомат Калашнікова випустив декілька черг на своїх товаришів, а саме військовослужбовців, призваних за мобілізацією. В результаті один військовослужбовець загинув на місці, ще один отримав середньої тяжкості поранення.
 
Пілся цього двадцятивосьмирічний чоловік почав тікати. При цьому теж отримав кульове поранення в руку. Спіймали його патрульні разом з прикордонниками у П'ятихатках. Наразі він знаходиться під охороною в шпиталі. Поранений, в якого він поцілив – у лікарні швидкої невідкладної допомоги. Він втратив багато крові та переніс операцію на стегні. 
 
Сергій Савоськін хірург відділення політравми 
 
Ранение было на артерии на значительном протяжении, поэтому боролись, к счастью, ногу спасли. Сейчас больной находится в тяжелом состоянии, выводится из состояния травматического шока, находится на искусственной вентиляции легких.
 
Усі три військові є учасниками АТО, їм лишалось служити кілька тижнів. Усі обставини та мотив вбивства з'ясовуватимуть слідчі. Вже точно відомо, що підозрюваний був нетверезим.
 
Дмитро Горбунов начальник Східного регіонального прес-центру Міноборони України 
 
Інкримінують зловмиснику статтю 115 Кримінального кодексу, це навмисне вбивство, передбачається до п'ятнадцяти років. Окрім того, він здійснив ще кілька військових злочинів, а саме залишив військову частину зі зброєю, порушив правила використання зброї, також вжив спиртні напої або на території військової частини, або поза межею, це також є військовим злочином. Таким чином слідчі військової прокуратури у сукупності прогнозують довічне ув'язнення.