В обласному відділенні Антимонопольного комітету України підтвердили обгрунтованість підвищення тарифів в метрополітені

18.04.2013 19:10   -
Автор:

В Першій столиці переглядають вартість проїзду в метрополітені. Є потреба, кажуть фахівці, підняти його до трьох гривень.

Аліна харків'янка

-Я считаю, что нужно повысить, потому что я понимаю, что такое коммунальная служба и им необходимо следить за метрополитеном, я думаю, что это нужно сделать.

харків'янин

-Я думаю, что да, в Европе это дороже.

Тетяна харків'янка

-Уже ж несколько раз это все повышали, если зарплаты сделают, чтобы мы свободно могли платить и пять, и десять, и пятнадцать гривен, то, пожалуйста.

В тому, що ціну на послугу перевезення пасажирів в харківській підземці необхідно підвищити на одну гривню, підтверджують і в Харківському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України. Де нещодавно завершили перевірку обгрунтованості розрахунків метрополітенівців і зробили експертний висновок – три гривні – це рівень собівартості послуги. Адже з моменту останнього підвищення ціни проїзду в метро, електроенергія подорожчала майже на п'ятдесят відсотків, на стільки збільшилися витрати на теплопостачання та зросла мінімальна зарплата.

Анатолій Косолапов голова Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

-Сьогодні ми отримали відповідь на наш запит від керівництва метрополітену, я повинен і хотів би наголосити. Дійсно на сьогоднішній день об'єктивно обгрунтовано по метрополітену підвищення тарифів. Собівартість цієї послуги складає біля трьох гривень – це об'єктивно.

Щодо вартості проїзду в громадському … наземному електро транспорті, в Антимонопольному комітеті пояснюють, це питання вивчають, перевірка розрахунків наданих перевізниками – триває.

Олександра Суфіянова