На Пушкінській, 2, де вже чотири роки знаходився котлован, стартувало будівництво торговельного комплексу

18.04.2013 19:08   -
Автор:

Олена Завгородня кореспондент

-На Пушкінській, 2, де знаходиться великій котлован, нарешті з'явилися будівельники. Тут фахівці почали зводити торговельний комплекс "Нікольський". Його проект вже затверджений на містобудівній раді

Візуалізація майбутньої будівлі – наочно представлена на плакатах, що навколо паркану. У дев'ятиповерховому комплексі буде і торговельно-розважальний центр, і п'ятизірковий готель. А ще і трирівневий паркінг на тисячу автомісць.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-По проекту там будет переходи з метро прямо в этот Торговый центр. Поэтому каное-то время в начале Пушкинской будет перекрито движение, потому что там открытым способом будут делать новый современный переход.

Цей проект вже давно мав стати дійсністю, говорить міський голова. Та до сьогодні великий котлован на Пушкінській два, стояв без руху. Колишній власник, як та собака на сіні: Ні собі, ні людям: і будівництво не продовжував, і повертати землю у власність міста не бажав. Навіть не провів якісну консервацію будівництва, наражаючи на небезпеку всіх харків’ян.

Минулого року справа зрушила з мертвої точки. Харкову, за рішенням суду, вдалося повернути цю міську територію до комунальної власності. Знайшовся і новий інвестор для зведення торговельного центру. Який вже став до роботи.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Инвесторы очень серьёзные, работы реабилитационный были проведены котлована, который обрушался, проанализированы все архитектурные конструктивы. Здесь работают у них специалисты, сотрудничают с нашими архитекторами: главным архитектором города и области, соблюдаются все требования по фасадам, всем конструктивам, проезжаемости.

Городяни впевнені, реконструкція на Пушкінські два має завершитися якомога швидше. Бо це будівництво за великим парканом – аж ніяк не личить центру міста.

Ірина харків'янка

-Мешает. Очень узкие проходы. Особенно если с ребёнком идёшь за руку – конечно, очень узко.

Лариса харків'янка

-Мешает-не мешает. Но вообще интерьер всего города портит, центра города.

Олександр харків'янин

-Он загораживает весь вид здесь. И вообще всё здесь портит, весь вид портит.

Зведення об'єкту на Пушкінській два – місто суворо контролюватиме на кожному етапі будівництва. Головне завдання поставлене, перед всіма службами – максимально безпека для городян під час зведення будівлі. У планах, інвестора, звести торговельний комплекс – вже за два роки.

Олена Завгородня