В Харьковском зоопарке новый житель – телёнок высокогорной шотландской коровы

19.08.2014 16:13   -
Автор:

Він кольору сонця і дуже пухнастий. Теля високогірної шотландської корови відтепер буде радувати не тільки дорослих відвідувачів зоопарку, а й малюків. А поки він робить свої перші кроки далеко від родини, бере участь у своїй першій фотосесії.

Розвідувати місце де буде тепер буде жити, малюк починає не поспішаючи. Його теперішні сусіди – кози, вівці, осли та інші дрібні птахи та копитні спостерігають за новачком з насторогою. "Апрель", так звуть теля, вітається з ними, на своєму коров'ячому.

Зараз малюк важить всього п'ятдесят кілограм і висотою в півметра, але вже незабаром він виросте і стане схожим на своїх родичів. У розмірах він сбільшиться щонайменше вдвичі.

Олексій Григор'єв директор Харківського зоопарку

Он абсолютно не прихотлив к условиям внешней среды, потому что это животное из гор Шотландии. И здесь он спокойно перенесёт на улице и зиму и весну. Ему не страшен ни проливной дождь, ни сильный мороз.

Але приїхав бичок не з Шотландії, а з місцевого екопарку. Він там народився, виховувався до чотирьох місяців, але настав час, коли тварину необхідно виводити у самостійне життя, тож його перевели до центрального зоопарку. За характером Апрель, як і всі корови цієї породи, досить спокійний.

Світлана Броварник заступник директора з зооветеринарної частини екопарка

Питается сено, овощи, вот такое кормление, но больше всего на данный момент он любит кабачки. За кабачок он всё сделает.

Це вже не перший вихованець, який оселився в харківському звіринці завдяки дружбі і роботі з місцевим екопарком.

Юлія Павіченко заступник директора благодійного фонду

Началась эта история с оленихи Тенди, любимицы всех харьковчан, затем были переданы в подарок лама, львёнок, олень благородный, ещё львёнок и вот теперь он. Крупные в основном животные.

Великі та дрібні, рогаті та пернаті, хижі та травоїдні. Зараз колекція харківського зоопарку налічує сотні різних видів тварин і птахів. За всіма необхідний догляд та своєчасне харчування. Гроші , щоб чотирилапі та двокрилі відчували себе в комфорті, місто виділяє вчасно. Але ось державне казначейство, посилається на ситуація в країні та регулярно затримує платежі.

Олексій Григор'єв директор Харківського зоопарку

Но тем не менее животных всё равно нужно кормить и содержать. Нужно платить за газ за воду за всет за газ, за всё это нужно платить. На сегодняшний день у нас около 600 тысяч задолженностей казначейства перед зоопарком это те деньги, которые уже город дал. Но мы надеемся, что потихоньку эти деньги поступят на счета зоопарка и мы расчитаемся с поставщиками продуктов.

На найближчі місяці іжа для тварин є, каже Олексій Григор'єв. Як буде далі, покаже час. А поки маленький Апрель, як і всі інші тварини, чекає на своїх перших відвідувачів у контактному зоопарку.