В харьковских школах – плановый медосмотр

13.10.2012 19:51   -
Автор:

У вирі тотальної комп*ютерізації – щорічна перевірка зору в дітей дуже важлива, каже окуліст зі стажем Світлана Орлова. Зараз діагноз близорукість мають чи не половина школярів. Та при вчасному виявленні захворювання можно не лише зупинити погіршення зору, а й допомогти дитині не одягати окуляри взагалі.

Світлана Орлова офтальмолог

-Гимнастику для глах проводим, физиотерапию. Т.е. комплексное лечение проводится. И если есть тенденция к улучшению зрения – мы не назначаем очки.

Проблеми з зором – можуть ще й вплинути на дитячу поставу, кажуть фахівці.

Аіда Мелікова педіатр

-Это тоже у нас контролируется. Осанка детей проверяется. При необходимости, есть лечебная физкультура, другие группы по физкультуре.

До трійки лідерів хвороб у школярів входять і захворювання шлунково-кишкового тракту. Усі патології лікарі занотовують. І вже потім, у разі потреби, направляють дітей на поглиблене обстеження до поліклінік. За статистикою, таких учнів – майже шістдесят відсотків.

Ірина Чемеріс заступник директора Харківського навчально-виховного комплексу №45

-Медосмотры в школе нужні. Потому что не у всех родителей есть время отвести детей в поликлинику. Поэтому медосмотры в школе помагают выявить какие-то скрытые заболевания, о которых не знают родители. Для того, что в последствии вылечить деток))

Плановий медогляд триватиме до травня. Зараз лікарі обстежують учнів других, третіх, сьомих та восьмих класів. Наприкінці навчального року – перевірять стан здоров*я випускних – дев*ятих та одинадцятих класів.