Инспекторы идут в народ

13.10.2012 19:46   -
Автор:

-Здраствуйте, можно к вам в гости? Проходите.

У Діни Павлівни – самотньої старенької, інспектора часті гості. Вони щотижня навідуються в її приватний будинок, що на Москалівці. Пояснюють, це пов'язано з тим, що жінка опалює будинок газом і тут може виникнути вибух, який призведе до страшних наслідків. Пенсіонерку такі гості не бентежать . Каже, до нового опалювального сезону навіть газову систему поміняла.

Діна Нечитайло пенсіонерка, мешкає у приватному будинку на Москалівці

-Необходимо конечно. Потому что часто в Украине взрывы по причине газа, аварии бывают газовые – утечка газа.

На згадку інспектори залишають ось такі листівки, де надрукована застережлива інформація. Самі ж рейди швидше носять ознайомчий характер, говорять пожежні. Обходять вони не тільки людей похилого віку. Заглядають і в напівзанедбані будинки. Найчастіше там можуть влаштувати собі житло безхатьки. Ось такий – один з них. З вигляду життя в ньому вже давно немає. Незважаючи на це, інспектор йде в будинок і виявляється не дарма.

-Я смотрю тут у вас проводка в ужасном состоянии. Вы пользуетесь обогревателем. Нет то его разбили. То хотели сдать на металл, он не работает. Извините. Я из Черниговской области.

Обстеживши будинок, інспектор знаходить більш кричущі зауваження.

-Проводка в ужаснейшем состоянии. Всё болтается. счётчик тут следы горения были может даже здесь было короткое замыкание происходило. Пробок нет, хотя электричество есть.

Про дану ситуацію інспектора повідомлять до міліції, щоб правоохоронці розібралися. Заходять пожежні в гості з перевіркою і до родин, які перебувають у графі неблагонадійні – вони зловживають алкоголем. У таких більше ймовірності виникнення пожежі. Та от тільки такі суб'єкти відкривати двері пожежним найчастіше не хочуть.

А ось в цій квартирі інспекторам не дуже раді, але все ж двері відкрили. Тут проживає багатодітна родина. У батьків – семеро малюків. Після огляду пожежним відразу виявлені порушення. Саморобна плита може запалати в будь-який момент. Господиня квартири запевняє в зворотному, мовляв безпеку гарантує.

Ольга багатодітна мати

-Нет не беспокоит мы её выключили. Ну мы смотрим за безопастностью, у нас всё под присмотром.

Забрати саморобну плиту або обрізати світло інспектори не можуть. В їх повноваженнях – лише попередження. Але вони сподіваються, що все ж таки люди замисляться  і будуть більш уважні.

Владислав Лєсних інспектор техногенної безпеки Червонозаводського району

-Рейды направлены на  профилактическую работу для людей, чтобы им рассказть про правила пожарной безопастности в быту. Так же точно ходим напоминаем. Заходим смотрим, если находим какие-то нарушения просим людям подсказать или может быть и помочь если в наших силах.

При наближенні холодів кількість рейдів збільшать. Кажуть, настає страшний сезон – люди починають користуватися обігрівачами. А вони найбільше джерело біди. Та і без нього за 9 місяців цього року в пожежах вже загинуло 118 людей.