В Харькове реконструируют вековой дом

13.03.2017 12:28   -
Автор:
Замість обшарпаного під'їзду – зразковий та охайний. Такий вже незабаром зроблять у сорок п'ятому будинку по вулиці Чоботарській. Роботи тут тривають вже місяць. Враховуючи, що будинку більше ста років, процес проходить не так швидко, як у звичайному панельному домі, кажуть робочі.
 
Андрій маляр
 
Выпадало кусками такими, что перештукатуривали. На 4-3 этажах вообще всё в ржавчине было, объект старый. Пооббивали всю штукатурку, которая здесь была, не ремонтировался лет 50 подъезд. Перетянули стартом и затянули финишем. Будем красить.
 
Також під час ремонту під'їзду оновлюють сходи, проводять світлодіодне освітлення, замінюють вікна. 
 
Тамара Катукова мешканка будинку
 
Конечно, мы в восторге. Все жители не верят своему счастью, что в итоге у нас будет такой красивый подъезд. Спасибо, что администрация района и городская администрация принимает во внимание проблемы жителей и идут на встречу, и устраняют их. Сейчас это вообще всё происходит оперативно.
 
І це вже не перше звернення до керівників міста стосовно проведення відновлювальних робіт у цьому будинку. Минулоріч місцеві надіслали фотоскаргу на ім'я Харківського міського голови, аби комунальники відремонтували фасад, що руйнувався на очах.
 
Михайло Лисенко головний інженер підрядної організації
 
Были восстановлены декоративные элементы фасада, отреконструирован аварийный эркер, полностью заменены ограждающиеся конструкции, так как они пришли в негодность. Стены разваливались. Его разобрали и собрали полностью. Фасад привели в должный вид.
 
Завершити всі заплановані роботи у під'їзді сорок п'ятого будинку по вулиці Чоботарській комунальники планують за три тижні.