В Харькове провели интеллектуальные соревнования для дошкольников

16.05.2012 23:57   -
Автор:

Дітлахи старшого дошкільного віку, їхні батьки та вихователі.  Конкурс "ЧомУсики" у Харкові проходить п`ятий рік поспіль. Цього разу в ньому узяли участь більше півсотні вихованців дитячих закладів Київського району. Інтелектуальні перегони пройшли у два етапи. Спочатку відбіркові тури, потім – фінал. До нього потрапили лише – найрозумніші. Їх дванадцять. Шість у номінації "Юні природознавці", стільки ж у "Юних математиків".  Давид Петров серед них.

Давид Петров, 6 років, вихованець дитячого садочку №25:

-Ну я старался, конечно, я старался и тренировался, чтобы я выиграл.

Не хвилювалися за переможців і батьки. Вони кажуть – ще заздалегідь підготували малечу до конкурсу, тому труднощів у них не виникло.

Іванна Ободзинська, мати одного з переможців конкурсу:

-На счет конкурса – самые приятные впечталения, чем больше таких конкурсов, тем лучше, это очень полезно и для детей и для родителей, потому что всегда полезно узнавать что-то новое, интересное.

В тому, що найкращий спосіб виховання та розвитку дитини відбувається саме під час гри та інтелектуальних змагань, впевнена і Народний депутат України Ірина Бережна. Каже – як ніхто розуміє, скільки хвилювань та сил необхідно вкласти, щоб досягти результату.

Ірина Бережна, Народний депутат України:

-Когда мы с губернатором были участниками команды Партии Регионов в интеллектуальной игре "Что, где, когда?", я вам открою секрет, мы очень волновались, переживали и дествительно, воля к победе, вот, как у этих деток замечательных делает свое дело. Они сегодня пример для всех, они победители и я им пожелала удержать этот результат.

Юних переможців інтелектуальних змагань нагородили подарунками та маленькими совенятами – символами інтелектуальної гри.

Олександра Суфіянова, Євгеній Дроботов, Харьковские Известия