В Харькове потеплеет, ненадолго. Весна будет затяжной

30.03.2016 15:53   -
Автор:
Довгоочікуване сонце та справжня весна. Така погода з самого ранку тішила городян та підіймала їм настрій. Стовбчики термометрів вдень сягнули аж 15 градусів вище нуля. Приблизно таку температуру синоптики прогнозують і до кінця робочого тижня. А от на вихідних слід очікувати нову хвилю похолодання
 
Євгенія Ляшенко завідувач сектору прогнозів регіонального гідрометцентру
 
Со второго апреля у нас должен прийти в Харьковскую область циклон, поэтому температура довольно заметно снизится. Если первого апреля максимальная температура днем достигнет 13-18 градусов тепла, то второго уже будет 6-11. Вот такой будет перепад температур. Ну и кроме всего прочего, 2 числа мы ожидаем временами небольшой дождь. Мы ожидаем днем местами порывы ветра до 15-20 метров в секунду.
 
Взагалі ж весна, кажуть синоптики буде затяжною. А погода мінливою. Як мінімум до Пасхи сонце раз на кілька днів чергуватиметься із дощем та прохолодою. А після найбільшого православного свята слід чекати на прихід кліматичного літа. Середньодобова температура по Харкову та області після травневих свят має бути вищою за 15 градусів тепла. Справжня ж спека в регіоні розпочнеться не раніше липня
 
Євгенія Ляшенко завідувач сектору прогнозів регіонального гідрометцентру
 
Период жаркой погоды намечается на июль-август. Т.е. в это время будет наблюдаться дефицит осадков. Похоже, опять устанавливается антициклональных характер погоды. Чем опасен такой характер погоды? Тем, что может возникнуть условие для пожароопасности лесов.
 
Проте ці прогнози поки що приблизні. Їх синоптики складають за результатами минулорічних показників. Точніше погоду можуть передбачити не раніше ніж на 2 тижня до заданої дати.