В Харькове планируют открыть Почетное консульство Словацкой Республики

05.10.2018 16:50   -
Автор:
Україна-Словенія та визначна роль Харкова в цій співпраці. У міській раді – зустріч першого віце-мера Ігоря Терехова із міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та міністром закордонних справ Словацької Республіки Мирославом Лайчаком. Приводом стали плани з відкриття у Першій столиці Почесного консульства.
 
Павло Клімкін міністр закордонних справ України 
 
Я фантастично люблю це місто, місто розумних і дуже працелюбних людей, які є унікальними. Харків – це один з унікальних центрів хайтеку і айті в Україні і я вважаю, що з відкриттям Почесного консульства саме тут, у Харкові, у нас буде дуже багато класних суперових можливостей для розвитку співпраці.
 
Ігор Терехов зазначив, що Харків зацікавлений у найскорішому відкритті консульства і міська влада цьому всіляко сприятиме. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Город Харьков сегодня абсолютно открыт для инвестиций, для инвесторов, и со стороны министерства иностранных дел Словакии мы получили месседж о том, что словацкий бизнес будет приходить в город Харьков. Очень позитивно была оценена работа, которая проводится городской властью по созданию международного имиджа города Харькова. Вы знаете, что город Харьков имеет огромнейший авторитет на международной арене. Это касается того, что город Харьков возглавляет Ассоциацию городов приза Совета Европы и это тоже отмечалось очень с положительной стороны.
 
Також під час зустрічі дипломати обговорили подальшу співпрацю у сфері туризму та культурному обміні.