В 2019 году все выпускники школ должны сдать государственные экзамены в форме независимого оценивания

09.01.2019 12:47   -
Автор:
Цього року для студентів технікумів, коледжів та учнів ПТУ для отримання атестату необхідно буде в форматі ЗНО обов'язково здавати українську мову та літературу, і на вибір математику або історію України. Державну підсумкову атестацію також в форматі ЗНО складатимуть і дев"ятикласники. Учнів і студентів має зареєструвати керівництво навчального закладу. Необхідно буде створити реєстраційну картку, підготувати пакет документів і передати його до Регіонального центру оцінювання якості освіти. Сама ж реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання проходитиме з 5 лютого і до 25 березня. Після реєстрації всім учасникам ЗНО прийдуть запрошення-перепустки, де буде вказано час і місце проведення оцінювання. Наказом Міністерства освіти і науки України вже затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року.
 
Український центр оцінювання якості освіти
 
Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 5 лютого. Особи, які здобувають повну загальну середню освіту у цьому навчальному році, матимуть можливість зареєструватись на тестування до 18 березня. Випускники минулих років можуть зареєструватися на ЗНО до 25 березня. У 2019 році зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться 21 травня тестом з математики, також у травні випускники шкіл складуть тести з української мови та літератури, іноземних мов та фізики. ЗНО з інших предметів відбудеться з 4 червня по 13 червня. 
 
Цього року пройти зовнішнє незалежне оцінювання зможуть і люди з порушенням зору з використанням завдань з української мови і літератури, математики, історії України та біології, надрукованих крапковим шрифтом Брайля. Також цьогоріч пройде апробація технології проведення оцінювання зі спеціальними комп'ютерними програмами для людей з глибокими порушеннями зору.
 
Український центр оцінювання якості освіти
 
Передбачається використання комп’ютерної техніки та спеціальних програмних засобів для сліпих і слабозорих людей. Апробація відбудеться під час додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики, історії України та біології. 
 
Результати зовнішнього оцінювання з усіх предметів з'являться на особистих сторінках учасників. Оцінки з математики, української мови та літератури, фізики будуть оголошені до 14 червня, з іноземних мов та біології – до 20, а історії України, географії та хімії – до 25 червня. Граничний бал визначатиметься після того, як відбудеться ЗНО з усіх предметів.