Украинцам напомнили условия выхода на пенсию по возрасту в 2020 году

10.01.2020 14:11   -
Автор:
У Пенсійному фонді України нагадали цьогорічні умови виходу на пенсію за віком.  Так, право на виплати мають українці, які досягли пенсійного віку і отримали необхідний страховий стаж. У профільному відомстві зазначають, в країні триває пенсійна реформа, тож кількість необхідного стажу для виходу на пенсію щорічно зростає.
 
Для виходу на пенсію у 2020 році після досягнення віку чоловіками 60 років та жінками 59 років (з 1 квітня 2020 року – 59 років 6 місяців) потрібно мати страховий стаж не менше 27 років. З кожним наступним роком страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме і у 2028 році необхідний страховий стаж становитиме 35 років.
 
Якщо ж в українця на час досягнення вказаного пенсійного віку немає необхідного  страхового стажу, він зможе вийти на пенсію кількома роками пізніше.  
 
У разі відсутності необхідного страхового стажу для призначення пенсії за віком після 60 та 63 років, пенсію можна отримати після 65 років. Але для цього потрібно мати мінімум 15 років страхового стажу. Тривалість страхового стажу, яка дає право на пенсію, визначається на дату досягнення пенсійного віку.
 
До того ж, додають у профільному відомстві, якщо українець продовжує працювати при досягненні пенсійного віку і отримує необхідний страховий стаж, то пенсія повинна призначатись одразу ж після його набуття.