Январское потепление продолжается

10.01.2020 14:28   -
Автор:
Атмосферный фронт приніс в Україну опади у вигляді дощу та мокрого снігу. І доволі суттєве, як для цієї пори року, потепління накриє практично всю територію країни. Харківський регіон – не виключення. За данними регіонального гідрометцентру, середньодобова температура повітря в ці дні на 5-7 градусів перевищує норму. Та і надалі, за прогнозами синоптиків, погода буде хмарною, вночі слабкий мороз, а вдень до плюс 5-ти, що може привести до невеликої ожеледі. А ще, кажуть, очікується туман. Тож можливо, у вихідні, невеличкий сніг, який додав харків"янам трохи справжнього  зимового настрою, зовсім зникне. 
 
11 січня. Вночі невеликі опади (сніг та дощ). Вдень переважно дощ. Вночі та у першій половині дня слабка ожеледь; туман, видимість 200-500 м. На дорогах місцями ожеледиця. Температура повітря: вночі 4° морозу до 1° тепла, вдень 0+5°.
 
12 січня. Вдень від 2° морозу до 3° тепла, без істотних опадів.  
 
Практичну таку ж погоду обіцяють синоптики і у першій половині наступного тижня, тож новий рік, що за старим стилем відзначається 14 січня, у Харкові знову буде безсніжним і доволі теплим.  
 
13, 14 і 15 січня. Без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Температура повітря: вночі 0-5° морозу, вдень до 4° тепла. 
 
А між тим за народними прикметами, якщо 14 січня, вдень, коли вшановується пам'ять святителя Василія Великого, буде тепло і сніг – то і літо буде теплим та дощовим, якщо буде туман – то врожайним, а зіркове небо у цей день обіцяє влітку багато ягід. Можливо так тому і бути, кажуть синоптики, бо морозів, тим більш Хрещенських аж до свята Водохреща таки не передбачається. За попереднім прогнозом, 18 і 19 січня – мінус 3 плюс 2 і без опадів.