Україна сьогодні обирала парламент

28.10.2012 16:11   -
Автор:

Парламентські вибори відзначаться активними виборцями. Люди, щоб проголосувати сьогодні на дільниці йшли з самого ранку. Це сто сімдесятий одномандатний виборчий округ. До початку голосування тут ще п"ятнадцять хвилин. А біля дверей вже ціла черга.   

Микола і Лідія пенсіонери

-Отголосуем и день свободный, будем заниматься своими делами и надо на базар сходить, купить что-то.

Ірина жителька Салтівки

-Считаю, что это нужное дело. Во-первіх то, что сделано для города -єто вообще величайшее. И депутаты много сделали, тем более  для нашего Московского района, Геннадий Адольфович, молодцы, молодцы. И не хочу, чтобы мой голос достался кому-то другому и только и всего.

Виборчий процес стартував. Та перш ніж, зайти у кабінку для голосування – виборці мають показати комісії своє запрошення та паспорт, після чого їм дають два бюлетені різних кольорів. Один з партійних списків, інший за кандидатів- мажоритарників. В них, напроти "свого" кандидата необхідно поставити хрестик або галочку. Якщо ж бюлетень людина зіпсувала з якихось причин – не страшно, видадуть новий.    

Лариса Дмитрієва член виборчої комісії

-По закону разрешается один раз дать ему второй бюллетень. Составляется акт, подписывается комиссией и человек, но если он второй раз портит бюллетень -он не может.

Катерина Федорівна проголосувала одна із перших. Жінка вірить, її голос піде на користь державі. І новообрані парламентарі в силах будуть вирішити нагальні для людей питання.

Катерина пенсіонерка

-Чтоб восстановили предприятия, которые не работают. Короче, рабочая сила, чтоб у нас была и молодежь, чтоб находила место себе .

За процесом голосування спостерігають наглядачі. Представники з різних політичних партій. Їхня місія – не допустити фальсифікацій.

Ольга Везерякіна спостерігач від партії "Єдина родина"

-Никаких явных нарушений во всяком случае за теми объектами, за которыми наблюдаю я, не было. То есть комиссию мы открыли во время, заседание утреннее провели, проверили, чтобы печати, где хранились  бюллетени были в сохранности. Все моменты мы соблюли.

Рівно за годинниками, відкрилася і двісті п*ятдесят восьма дільниця.

-Всё, избирательный участок открывается.

Першими поставити галочку біля обраного кандидата прийшло близько півсотні мешканців Київського району.

Раїса Скрипка виборець

-Чтоб пораньше, чтоб больше время было днём. Всегда, всегда прихожу рано.

Олег Цимбала виборець

-Потому что мне по дороге. Я с работу иду и решил проголосовать сразу. Это мой голос, я считаю, что это моё право. И я от него не желаю отказываться.

Сто шістдесят дев*ятий округ – досить великий. Тут проживає майже дві із половиною тисячі виборців. Та така кількість харків*ян на виборчий процес не вплинула, кажуть люди.

Раїса Скрипка виборець

-Всё хорошо, нормально, обслуживание хорошее, девочки внимательные очень.

Цьогорічний виборчий процес – має бути під відеоконтролем, вирішили парламентарі. На цій дільниці, які і належить, стоїть дві відеокамери. Особливо цінують їх наявність незалежні спостерігачі.

Ксенія Голан незалежний спостерігач

-Я думаю, что если мы что-то не заметим, то камера это обязательно заметит. Поэтому это будет, я думаю, правильно.

Зробити свій вибір на двісті п*ятдесят восьмій дільниці мешканці Київського району змогли до восьмої години вечора.  Та за інформацією членів комісії, в останні хвилини голосують одиниці. Основний відсоток явки – фіксують вдень.

Олена Мітясова, Олена Завгородня, Харьковские Известия