Україна подолала першу половину найскладнішого опалювального сезону

18.01.2023 17:30   -

Перша половина найскладнішого в історії України опалювального сезону позаду. За цей час енергетики ДТЕК відремонтували 4 енергоблоки ТЕС , відновили електропостачання для майже 2 млн родин, а також поновили роботу 5,5 тисяч енергооб’єктів. Це дозволяє підтримувати надійність української енергосистеми та зміцнювати енергетичний фронт країни.

Побороли українці і останню масовану ракетну атаку, яка мала деструктивні наслідки для енергосистеми та призвела до значних пошкоджень об’єктів генерації, зазначив прем’єр-міністр України. Зріс дефіцит потужності в енергосистемі, що змушує щодня, починаючи з 15 січня, застосовувати аварійні відключення.

ДЕНИС ШМИГАЛЬ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ
Зазнали пошкоджень об’єкти генерації: 1 блок теплової електростанції на Сході та 8 блоків теплових електростанцій на Заході нашої країни. Пошкоджено три магістральні підстанції та одна повітряна лінія.

12-й ракетний удар по Україні наробив багато лиха і на Харківщині. Мегаполіс і всю область накрив повний блекаут – люди залишились без світла, тепла і води.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Було пошкоджено енергетичний об’єкт, який подавав електропостачання в місто Харків. Було знеструмлено все місто, довелось потужно працювати, щоб відновити електропостачання у Харкові. Тому я дуже вдячний нашим комунальним службам, егергетикам. Зараз є електропостачання в місті Харкові. Працює електротранспорт, працює система опалювальна. Крім цього ми подаємо воду в домівки харків’ян.

Харків вчерговий раз вистояв і продовжує функціонувати попри всі складнощі. За час російського воєнного вторгнення у Харкові довелось шість разів з нуля перезапускати систему опалення.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП “ХТМ”
Загалом з початку російської агресії було пошкоджено 144 об’єкти. Це магістралі, це насосні станції, це ЦТП, це наші котельні. Протягом ремонтної кампаніїми відновили все і трошки більше. Працювали цілодобово без вихідних. Замінимо близько 200 км мереж.

Крім цього у Харкові встановлюють модульні котельні, які можуть працювати автономно, і забезпечувати теплом оселі і об’єкти соціальної інфраструктури. Наразі таких котелень у місті 17, але робота з їх монтажу продовжується.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Вистояла і залишилася цілісною та керованою і енергосистема країни в цілому, підкреслив прем’єр-міністр.

ДЕНИС ШМИГАЛЬ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ
У цілодобовому режимі тривають ремонтні роботи. Щодня працюємо над тим, аби в Україну надходило більше генераторів, трансформаторів та іншого обладнання для ліквідації пошкоджень.

Ремонтні роботи тривають. На повне відновлення енергосистеми потрібен тривалий час. І рахується він багатьма місяцями. Наразі аварійні відключення світла – це найменше зло. Попереду друга половина опалювального сезону.

ОСТАННІ НОВИНИ