У вихідні починається “бабине літо” обіцяють харківські синоптики

02.10.2020 12:28   -
Автор:
Рятувальники попереджають про паводки на заході країни, а на сході та півдні про надзвичайний рівень пожежної небезпеки, що, кажуть, може збільшити ризик виникнення пожеж. Так у різних регіонах очікується різна синоптична ситуація. Але харків"янам, кажуть метеорологи, перейматися не варто. Зараз середня добова температура повітря складає майже 16,5°, що на 7 градусів вище норми. А далі взагалі "бабине літо", що згідно прогнозу Харківського регіонального гідромецентру, розпочнеться вже у вихідні.  
 
3 і 4 жовтня. Мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. По місту: температура повітря вночі 11-13°, вдень 19-21°. 
 
У неділю вночі  7-12°, вдень 17-22°. Без істотних опадів. 
 
І така погода протримається майже весь наступний тиждень. Опадів, кажуть синоптики, не передбачається, а стовпчик термометру ще й поповзе вгору і сягатиме позначки +24°. Вцілому ж за данними Укргідрометцентру середня температура другого місяця осені становитиме 6-12 тепла, місячна кількість опадів 30-65 мм, що в межах середніх багаторічних значень. У Харкові він також відповідатиме кліматичній нормі, погодних рекордів у жовтні принаймі не очікують.