У Польщі стартує безкоштовна підготовка українських дітей до школи: які умови

19.10.2022 10:20   -

Українських малюків, які вимушено через війну переїхали до Польщі, готуватимуть до 1 класу. При цьому школа майбутнього першокласника безоплатна. За інформацією організаторів проекту з фундації «Незламна Україна» програма доступна у 12 містах Польщі: Варшава, Краків, Вроцлав, Гданськ, Катовіце, Жешув, Познань, Бидгощ, Люблін, Лодзь, Щецин, Білосток. Спеціальні заняття можна буде відвідувати з листопада.

ШКОЛА МАЙБУТНЬОГО ПЕРШОКЛАСНИКА У ПОЛЬЩІ
Діти віком 5-6 років зможуть протягом року готуватися до школи за комплексною програмою – вчитися писати, читати, лічити, розвивати мовлення, а також логіку і пам’ять, абстрактне мислення, ритміку тощо. Дошкільнята будуть вивчати польську мову для адаптації в середовищі, а також пройдуть соціалізацію і психологічну підготовку.

Читайте також: Навчання онлайн: у МОЗ розповіли, скільки мають тривати уроки

Дітей, кажуть, забезпечуватимуть всіма необхідними матеріалами для навчання, також буде організовано харчування

ШКОЛА МАЙБУТНЬОГО ПЕРШОКЛАСНИКА В ПОЛЬЩІ
Школа майбутнього першокласника працюватиме у форматі постійних груп до 22 дітей. Вона не передбачає вільного відвідування, групи формуються на увесь рік. Заняття проходитимуть 3 рази на тиждень, у вечірній час орієнтовно о 17:00-19:00.

Зареєструвати дитину можна онлайн – потрібно заповнити гугл-форму на сайті фундації «Незламна Україна». Початок реєстрації – 21 жовтня, а саме навчання розпочинається з 1 листопада.

Раніше ми повідомляли, що протягом року форма навчання у школах Харкова може змінитися.