Протягом року форма навчання у школах Харкова може змінитися

07.09.2022 15:30   -
Новини Харкова: протягом року форма навчання у школах може змінитися

Залежно від безпекової ситуації форма навчання у закладах середньої освіти міста Харкова може бути змінена протягом навчального року 2022/2023 рр. Повідомляють Харьковские известия.

За словами мера Харкова Ігора Терехова в інтерв’ю проєкту «Децентралізація», запроваджена дистанційна форма навчання є найбільш оптимальною та безпечною в умовах воєнного стану, однак залежно від безпекової ситуації навчальний процес може повернутися в офлайн-режим. На цей випадок у закладах середньої освіти міста наразі приводять до ладу захисні споруди та найпростіші укриття.

Співробітники ДСНС у серпні завершили обстеження будівель і територій закладів освіти Харкова на відповідність їхніх укриттів встановленим вимогам. І там, де є зауваження, ми проводимо ремонт, облаштовуємо укриття всім необхідним, – розповів Ігор Терехов.

Міський голова повідомив, що із 184 закладів загальної середньої освіти укриття є у 126-ти. Коли дозволить безпекова ситуація, навчання у форматі офлайн можна буде організувати лише у 101-ній школі Харкова.

Так, приймати учнів на очне навчання зможуть лише ті школи, які обладнані укриттями, що відповідають необхідним нормам. Тому учні 83-х шкіл, які не мають укриттів, будуть переміщені до закладів, де такі укриття є, – повідомив Ігор Терехов.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що харків’ян запрошують прийняти участь у відеоконкурсі до Дня фізкультури та спорту.