У Першій столиці готуються до відкриття Почесного консульства Грузії

04.03.2013 19:13   -
Автор:

Генеральний консул Грузії в Донецьку Зураб Квачадзе – у Харкові з офіційним візитом не вперше. Ця країна давно товаришує з Першою столицею. І вже є два грузинських міста-побратима.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-У нас есть хорошие представители грузинской диаспоры Мы с ними работаем, постоянно сотрудничаем с Грузией: Тбилиси, Кутаиси.Мы готовы к любому сотрудничеству.

Наступним кроком такої співпраці – стане відкриття у Харкові Почесного консульства Грузії. Кандидатуру на головний пост керівника – вже обрано. Мер міста Геннадій Кернес запевняє, допомогу у цьому питанні – гарантує. Бо багатотисячна грузинська діаспора, яка проживає у Першій столиці – давно очікує на цю подію.

Зураб Квачадзе Генеральний консул Грузії у Донецьку

-Какое для нас это имеет значение – я скажу короткое: очень большое.Так как в этом городе очень большие интересы, дальновидные планы сотрудничества.  И для реализации этих вопросов конечно нам необходимо, чтобы мы могли заниматься этим непосредственно здесь
 
Напрямків для співпраці – чимало, каже Зураб Квачадзе. Зокрема, у сферах економіки, медицини, освіти та культури. Конкретні наміри будуть закріплені у двосторонньому річному плані про співробітництво. Документ планують підписати цього року.

Олена Завгородня