Так “хотіла”, що не знайшла можливості поїхати. Тимошенко знов не етапували до Києва.

04.03.2013 19:11   -
Автор:

Мала бажання, та не забажала. Екс-прем"єрка Юлія Тимошенко відмовилася їхати на слухання по справі Щербаня до Печерського суду, що в місті Києві. До етапування, кажуть тюремники, вони підготувалися. Вже с сьомої вечора неділі на території лікарні "Укрзалізниці" чекала спецобладнана карета швидкої та конвойна машина. До самої ж віп-бранки керівництво колонії не раз ходило на уклін.  

відео ДПтС України

-Я вам дала чітку і ясну відповідь, що з повісткою я ознайомилась і лікарі клініки "Шаріте" – німецькі лікарі написали всі свої приписи. Дійте згідно закону, це моя відповідь. Хорошо.

Ігор Колпащіков начальник Качанівської виправної колонії № 54

-Чем ближе к моменту этапирования, тем больше упоминаний о состоянии здоровья со ссылками на законодательство действующего. Ссылки на выводы врачей, в том числе на комиссию, которая была 28 числа с участием немецких врачей. И в конце концов всё это сводится к тому, что вся эта поездка, все эти вывозы в суд – будет как ничто иное как очередные тортуры, очередная возможность ухудшения её здоровья.

Тому, кажуть тюремники, вони і не дозволили собі знову стати розмінною монетою в політичних іграх Тимошенко. І не етапували бранку до Києва.

Андрій Лапінський заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області

-Тимошенко создала для себя два безпройграшных варианта. Первый вариант – не вывозят – значит виноваты сотрудники пенитенциарной службы, вывезли – значит это тортуры, это нарушение законодательства. Ситуация абсурдна, но даже в этой ситуации мы не нарушим закон и будем действовать в рамках действующего законодательства.

Сьогодні ж Тимошенко надали можливість бути присутньою на слуханні допиту свідка по справі Щербаня за допомогою відеоконференції. Спеціально обладнана кімната знаходиться в десяти метрах від палати леді Ю, але пройти туди Тимошенко не забажала.

Юрій Бєлоусов представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

-По-перше, участь у судовому засіданні за допомогою відео-конференції передбачена діючим кримінально-процесуальним кодексом. По-друге є відповідні технічні можливості, які дозволяють прийняти участь у судовому засіданні. В той же час Юлія Володимирівна категорично відмовилась від участі у судовому процесі за допомогою відео-конференції. На її думку подібний спосіб участі, не забезпечує її права на захист.

Ігор Бескровний