У НАТО відзвітували, скільки армійців щодня втрачає рф у боях під Бахмутом

18.03.2023 14:26   -

Представники НАТО розповіли, скільки військових щодня втрачає армія рф під Бахмутом. «1200, 1300 і навіть 1500 солдатів на день під час поточного наступу. Співвідношення вбитих і поранених складає один до трьох», – цитує доповідь Альянсу видання «The Gardian». Водночас, за даними НАТО, українські війська зазнають «набагато менших втрат. А з обох сторін витрачається кілька тисяч снарядів на день».

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що в рф готуються до ширшого призову на військову службу. Зокрема, планують залучати тих, хто зараз уникає служби через отримання вищої освіти. «Дуже ймовірно, що влада змінює вікові рамки, щоб збільшити кількість військових, оскільки студенти таким чином змушені будуть пройти службу. Ці додаткові призовники вивільнять більше професійних військових для участі у бойових діях», – пишуть експерти.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Голова української розвідки Кирило Буданов розповів, що економіка держави зазнала б масштабних збитків, якщо б ЗСУ не змогли звільнити остров Зміїний від окупантів. «Без відновлення контролю за островом Зміїний було неможливе будь-яке судноплавство з портів України. Без цього росіяни просто економічно би нас знищили», – цитує Буданова «УНІАН».

ОСТАННІ НОВИНИ