Мешканка Чернігівщини стала жертвою 18-річного шахрая з Харкова

18.03.2023 14:16   -
Харків'янин обманом заволодів грошима мешканки Чернігівщини

Пенсіонерці зателефонував незнайомець, який представився лікарем, та повідомив, що її онука потрапила у ДТП і потрібна солідна сума на операцію. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на Поліцію Чернігівської області.

Схвильована жiнка погодилася допомогти і продиктувала свою адресу. Незабаром до її будинку прийшов невідомий, якому вона віддала 2700 доларів США та 10 тисяч гривень.

Пізніше жінка зателефонувала до родичів, які запевнили її, що з онукою все гаразд. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулася до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу харківські поліцейські перевірили 17 людей на причетність до ДРГ.

В ході проведення розшукових заходів поліцейські встановили та затримали зловмисника. Ним виявився 18-річний мешканець Харкова. У молодика вилучено речові докази причетності до шахрайства.

Поліція затримала підозрюваного у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому інкримінують скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Також поліція перевіряє затриманого на причетність до аналогічних злочинів на території області. Досудове розслідування триває.