У Харкові простились з одним із будівельників парку Горького та зоопарка – Валерієм Арутюновим (відео)

04.10.2022 19:03   -

Люблячий сім’янин, вірний друг і талановитий будівельник. Таким запам’ятали Валерія Арутюнова колеги та товариші. Чоловік раптово пішов із життя 1 жовтня – не витримало серце. Йому було – 57.

Усе своє життя Валерій Арутюнов присвятив будівництву. Ще у 90-х почав працювати інженером компанії-забудовника «Трест Житлобуд-1», а кілька років тому став головою управління. Крім того, Арутюнов був викладачем Харківського національного університету будівництва та архітектури, а також – депутатом міськради двох скликань. І хоча чоловік родом із Грузії – він неймовірно любив Харків, розповідають близькі. Навіть під час війни не покинув місто й намагався якомога швидше відбудовувати те, що кожен день нещадно руйнували російські окупанти.

САМВЕЛ ХАНДАМІРЬЯН ГОЛОВА ОБЛАСНОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ВІРМЕНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ГРОМАДА»
Валерий Ашотович живет в Харькове более 40 лет. Он заслуженный строитель. Он для Харькова и для Харьковской области сделал очень многое. Поэтому сказать, что он не харьковчанин – я бы не сказал. Он – харьковчанин, он – настоящий харьковчанин и хороший человек. Таких людей очень редко бывает. Он был достойным человеком. Он был, действительно, очень добрый, отзывчивый, порядочный.

На церемонію прощання прийшли десятки людей – родичі, друзі, колеги та знайомі. Мер Ігор Терехов згадує: товаришували із Валерієм Арутюновим ще зі студентства – разом навчалися в інженерно-будівельному інституті. І з тих часів завжди підтримували зв’язок. Парк Горького, зоопарк, сучасні житлові будинки – все це вдалося втілити, в тому числі, завдяки Арутюнову. Та мали ще багато планів і проєктів, каже міський голова. Тож новиною про раптову смерть друга був дійсно шокований, а востаннє бачилися всього за кілька днів до цієї трагічної події.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Обсуждали, разговаривали. И по работе, и не по работе и по жизни. Валера всегда такой человек был по жизни: всегда на позитиве, всегда такой оптимист. Вот он вселял во всех людей, с кем бы он не общался, такую веру в будущее. Безумно тяжело и ужасно. Валера, ты все равно с нами, ты в наших сердцах, в нашей душе. Прощай, друг. Пусть земля тебе будет пухом.

Поховали заслуженого будівельника України на Слобожанському кладовищі.