Оперативна інформація по Харкову та регіону від ЗСУ на вечір 4 жовтня

04.10.2022 18:51   -

Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж усієї лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Про це в вечірньому зведенні про оперативну обстановку в Харківській області повідомив речник Генштабу ЗСУ Олександр Штупун, передають Харьковские известия.

Російські окупанти завдають ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирних жителів, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Крім того, залишається загроза завдання противником авіаційних та ракетних ударів на всій території України. Так, протягом доби, окупанти завдали 5 ракетних та 1 авіаційний удар, здійснили понад 15 обстрілів з РСЗВ.

Від ворожих ударів постраждали об’єкти та цивільне населення більш ніж 12 населених пунктів. Серед них – Харків, Краматорськ, Андріївка (Дніпропетровської області), Бахмут, Залізничне, Вознесенськ та Придніпровське.

На Слобожанському напрямку противник здійснював обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Стрілеча, Вовчанськ, Варварівка, Вільхуватка та Дворічна.