У Харкові може з”явитися міський гендерний центр

24.01.2013 18:37   -
Автор:

З такою ініциативою на круглому столі у Харкові виступила народний депутат Ірина Бережна. Адже вона є співголовою міжфракційного об"єднання "Рівні можливості". Єдиний міський гендерний центр координуватиме роботу центрів, які створені наразі при вишах, та об"єднає зусилля усіх громадських організацій. Саме такий заклад має вивести вирішення проблем рівноправ"я на інший, більш ефективний рівень.

Ірина Бережна народний депутат України

-Наше головне завдання спільне – це все ж таки відновити соціальну справедливість, ми не можемо казати лише про жінок, це так само стосується і чоловіків, і дітей, і всіх, хто цього потребує – це  є нашим головним завданням.

Гендерні проблеми – актуальні. Адже, що стосується жінок, вони досі не вийшли на один рівень з чоловікам по зарплатні та займаним посадам. Більшість керівників – саме чоловіки.

Наталія бухгалтер

-В большинстве случаев мужчины, но женщины более перспективные, чтобы достичь директорской должности , но им мужчины не дают.

Наталія підприємець

-У нас патриархальное государство, достигает скорее всего мужчина, но сейчас женщины тоже очень бойкие.

Віктор інженер-технолог

-Мне кажется скорее всего мужчина, он более всего может думать о дальнейшем своих обеспечении, а также может развить это для своей семьи.

Алла Щербак голова громадської організації

-Жінки на сьогодні більш представлені все ж серед незахищених категорій населення серед більш бідних верств населення, не завжди сьогодні жінки мають змогу повного розкриття духовних, інтелектуальних та творчих можливостей, часто мають занижену самооцінку та високо психологічну сферу.

Окрім питань нерівноправ"я жінок та чоловіків, новостворена установа буде надавати допомогу тим, хто потерпає від насильства в родині. Наразі ж понад шість тисяч подібних звернень від мешканців Харківщини надходить на гарячу лінію щороку.

Анастасія Полякова