У Харькова может появится город – побратим из Индонезии

01.03.2018 16:17   -
Автор:
Харків активно розвиває міжнародне партнерство. Зараз у міста 32 побратими в 21-й країні світу, і одне з великих міст в Індонезії може поповнити це число. Перший віце-мер Ігор Терехов зазначив, що міська влада зацікавлена у співпраці, а тому запропонував прорвести круглий стіл за участю представників бізнесу з Індонезії та харківських підприємців. За його словами, це було б корисно для обох країн. Зі свого боку, Надзвичайний і повноважний посол Республіки Індонезія, запропонував знайти місто-побратим для того, аби розпочати і розвивати співпрацю.
 
Юдді Кріснанді Надзвичайний і повноважний посол Республіки Індонезія в Україні
 
Ми б хотіли знайти сфери тісної співпраці між двома країнами, можливо, вибрати в Індонезії місто-побратим для Харкова, я вже маю уяву, яке це місто може бути. Також розвивати співробітництво в сфері торгівлі і туризму, направляти вчитися до вас наших студентів
 
І те що індонезійські студенти отримають у Харкові якісну вищу освіту, не виникає жодних сумнівів, говорить Ігор Терехов. Адже у місті велика кількість ВИШів, які готують спеціалістів різних профілів з різних країн світу. А тому студенті отримають необхідний багаж знань, які їм будуть необхідні.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Мы тоже в этом заинтересованы. Потому что по системе, когда мы дружим между городами, когда мы являемся городами – побратимами, когда мы являемся городами – партнерами, как показывает практика, это дает очень мощный импульс  развитию экономических взаимоотношений. Мы выступили с инициативой, о том чтобы провести "дни Индонезии" в городе Харькове, потому что на сегодняшний день, к сожалению, в городе Харькове  очень мало знают об Индонезии. И тот потенциал, который есть в Индонезии, он не используется. Это я имею ввиду, прежде всего экономический потенциал, потому что мы хотим, чтобы наши промышленные предприятия и наши предприниматели сегодня работали с индонезийскими предприятиями. Это новый рынок сбыта для нашей продукции и для нас это очень важно.