У харківському дельфінарії – поповнення

17.07.2012 23:03   -
Автор:

На цих кадрах самка дельфіна народжує немовля. Ось ця маленька красуня, їй тут не більше шести годин від народження.

Ігор Бескровний кореспондент

-Близько 10 кілограм ваги, та 70 сантиметрів довжини. У харківському дельфінарії поповнення. В родині Геші та Віти народилася маленька дівчинка.

Віта – єдина самка в дельфінарії серед шести ссавців, і залицятися до неї самець почав вже давно, розповідають співробітники закладу. Рік тому вони виступали в одному номері. Там і познайомилися, а потім,  жартують тренери, у них і стався службовий роман. Як справжній кавалер самець дав зрозуміти хто в басейні хазяїн і кому належить наречена. Сама ж Віта довго тримала приємну таємницю в секреті.

Інна Миронова тренер

-Она начала отказываться от представлений, начала округляться и мы её стали больше кормить. Сразу заподозрили что она беременна. Мы ждали давно этого и хотели, чтобы у нас родился дельфинёнок.

Зараз маленька донечка Віти ні на крок не відпливає від своєї матусі. Мала звикає до інших ссавців у басейні. Для цього навіть довелось відмінити виставу. Співробітники кажуть, чекали на появу маленької красуні дванадцять місяців.  Народження ж об"єднало дельфінів-батьків.

Інна Миронова тренер

-У самого отца, он стал ближе к жене хотела сказать к Вите, он стал около них плавать, отогнал всех дельфинов, они отделились от всех.

Народження дельфінів у неволі велика рідкість, каже директор харківського зоопарку Олексій Григор'єв, для цього краще підходить природне середовище. Але у Харкові створені гідні умови для життя цих тварин.

Олексій Григор'єв  директор харківського зоопарку

-Это редкость, хотя в некоторых дельфинариях дельфины производят потомство – рожают детей. У нас когда в Харькове в дельфинарии были комиссары с Евро-азиатской ассоциации зоопарков и аквариумов, они отмечали, что при всём их осторожном отношении к дельфинариям, они говорят о том, что в Харькове созданы все условия для дельфинов, которые отвечают их биологическим требованиям. Поэтому ожидать появления детёнышей мы могли уже давно.

Ім'я маляті поки що не дали. Його обиратимуть харків"яни, для цього заведуть спеціальну сторінку на сайті в інтернеті. Переможця визначать на День міста – 23 серпня, тоді і назвуть дельфіна.

Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко Харьковские Известия