Ціни на пальне в Україні зросли. До чого тут генератори (відео)

24.11.2022 15:48   -

Електрогенератори збільшили попит на паливо. Через перебої з електрикою українці почали переходити на альтернативні джерела постачання світла. Зокрема, люди використовують і генератори, що працюють на паливі. Ці прилади також треба заправляти, тому попит на бензин та дизель збільшився, кажуть спеціалісти.

СЕРГІЙ КУЮН ДИРЕКТОР КОНСАЛТИНГОВОЇ ГРУПИ А-95
В останні дні на ринку в Україні спостерігається певний дискомфорт. Дефіциту немає, паливо на АЗС є скрізь. Але відчувається несподіваний попит, на який ніхто не чекав. Зазвичай листопад – це “мертвий” місяць, мертвий сезон, коли споживання падає.

Експерт додає, що бензиновий генератор споживає до 10 літрів на день, таку ж кількість палива використовує і легкове авто.

СЕРГІЙ КУЮН ДИРЕКТОР КОНСАЛТИНГОВОЇ ГРУПИ А-95
Генератор по суті – це машина. Ми бачимо зростання попиту на бензин. Це проявляється попит з боку парку генераторів, який збільшується. Звучать цифри десятки тисяч. Вважайте, що це десятки тисяч нових машин у країні.

Через те, що в Україні з’явився новий парк з генераторів, ціни на пальне пішли трохи вгору. Експерт пояснює, така динаміка викликана тим, що АЗС не завозили великих обсягів пального, і заправки не тримали окремих запасів бензину та дизелю для генераторів.

СЕРГІЙ КУЮН ДИРЕКТОР КОНСАЛТИНГОВОЇ ГРУПИ А-95
Роздрібні ціни на пальне в Україні останнім часом зросли на 0,5-1,0 гривні. Але “мертвий сезон” ніхто не скасовував, тому споживання саме промислове сильно провалилося з сезонних міркувань.

Проте заправкам все одно доведеться шукати додаткові обсяги пального. Експерт зауважує, що зараз в Європі зросли ціни на нафтопродукти, і на їх ринку є певний дефіцит. Проте українці без палива не залишаться, певен експерт. Трейдери завезуть додаткові обсяги пального не тільки для автівок, а й для генераторів.