Харків і область 24 листопада. Обстріли, пожежі, жертви, бої

24.11.2022 16:40   -

Знову удари по критичній інфраструктурі України – Харків і область, як і інші міста, з 15-ї години залишились без електроенергії.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми зараз докладаємо всіх зусиль, щоб за цю ніч відновити енергопостачання. Наші комунальні служби, наші енергетики працюватимуть цілодобово для того, щоб відновити енергопостачання міста Харкова. Спочатку критична інфраструктура, потім – житлові будинки. Нам доведеться перезапустити опалення.

З такими словами звернувся мер Харкова до жителів ввечері. На ранок в деяких частинах області світло з’явилось. Але проблеми з електропостачанням ще залишаються, повідомляють у штабі оборони. Фахівці продовжують роботи з відновлення електромереж. Між тим ворог не припиняє обстрілювати мирні квартали.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Протягом минулої доби ворог продовжував обстріли населених пунктів області, розташованих близько до лінії зіткнення. В м. Куп’янськ та смт Дворічна Куп’янського району внаслідок обстрілів, що окупанти здійснили вчора вдень, пошкоджені житлові будинки, сталися пожежі.
В с. Мороховець Харківського району внаслідок російського обстрілу осколкове поранення отримав 52-річний чоловік.

Протягом доби сталося три пожежі через військові дії, інформують рятувальники.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Всі три пожежі, спричинені влучанням ворожих снарядів, трапились у Куп’янському районі: одна – у Куп’янську, ще дві – в селищі Дворічна.
Ворожим вогнем завдано значної шкоди медичному закладу у м. Куп’янську. О 07:49 там сталася пожежа на площі 400 кв.м. Двоє людей загинуло і 1 чоловік зазнав травм.
У селищі Дворічна обстріли спричинили пожежі у квартирі житлової двоповерхівки та у приватному будинку. Вони були оперативно ліквідовані.

Військові ЗСУ продовжують нищити ворога і гнати його з української землі. Усі спроби росіян обстрілами цивільної інфраструктури залякати українців марні. Напередодні розвідники разом з батальйоном окремої бригади тероборони міста-героя Харкова, встановили на державному кордоні з російською федерацією державний прапор.

127-МА ОКРЕМА БРИГАДА ТЕРОБОРОНИ МІСТА ГЕРОЯ ХАРКОВА
Синьо-жовтий стяг мужності, єдності та свободи українського народу! Продовжуємо безжально виганяти окупантів з української землі, щоб швидше зустрічати перемогу!